زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از منابع بسیار مهم غذایی گوشت و فرآورده های دامی میباشد. در گذشته دامپروری به روش سنتی انجام میشد اما امروزه افزایش جمعیت، کمبود منابع غذایی دام ها، نیاز به تنوع غذایی، پیشرفت علم و … موجب شده است تا انسان ها برای دامپروی از علم کمک گرفته و روشهای مدرن برای پرورش دام را جایگزین روشهای سنتی کنند.
گوسفند به دلیل دارا بودن جثه کوچک، اهلی بودن، تولید گوشت،شیر،پشم و …جزء حیواناتی میباشد که انسان به پرورش آن روی آورده است. پرورش گوسفند در سالهای اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در این مطلب با مزایا و معایب پرورش گوسفند به روش پرواربندی آشنا میشوید.
مزایای پرورش دام:
- گوسفند حیوانی با قابلیت زندگی در شرایط سخت و آب و هوای متغیر میباشد که با کمترین جیره غذایی امکان ادامه حیات را دارد.
- برای تامین خوراک گوسفندان میتوان زمین های نامرغوب و نامناسب را با کاشت علوفه مصنوعی قابل استفاده کرد.
- ایجاد جایگاه پرورش گوسفندان ارزان بوده و خرج چندانی ندارد. و از طرفی برخلاف پرورش گاو و طیور نیازی به تجهیزات خاص ندارد.
- گوسفند حیوانی است که در تمام طول سال می توان فرآورده های حاصل از آن را به فروش رسانید و به همین دلیل پرورش آن سود بسیار خوبی خواهد داشت.
- بازگشت سرمایه در این کسب و کار سریع است. مثلا یک بره سه ماه پس از تولد به وزن مناسب برای فروش می رسد.
- از کود گوسفندان می توان برای تقویت خاک مخصوصا در زمین های مناطق مرتفع استفاده کرد زیرا در این مناطق معمولا خاک غنی نمیباشد.
- از دیگر فرآورده های گوسفند، پشم آن میباشد که قابل نگه داری در انبار به مدت طولانی و یا ارسال به مناطق دور میباشد.
- اگر پشم حاصل از گوسفندان به روش شیمیایی شسته شود چربی از آن به دست می آید که لالولین نام دارد. این چربی به عنوان مخلوط کننده برای ساخت کرم های آرایشی و درمانی کاربرد دارد.
معایب پرورش دام:
- گوسفند نیاز به مراقبت و محافظت دارد تا مورد حمله جانورانی همچون گرگ و سگ وحشی قرار نگیرد.
- مکان پرورش گوسفندان باید مرتبا خشک و ضدعفونی گردد تا دچار بیماری های عفونی و انگلی نشود و از این جهت آسیب پذیر است.
- امروزه الیافی مصنوعی در بازار وجود دارد که به روش های صنعتی از ترکیبات شیمیایی و رزین به دست می آید و این پشم های مصنوعی رقیبی جدی برای پشم حاصل از گوسفند است.
Rate this post