اهلی شدن بز به ۷ هزار سال قبل از میلاد مسیج بر می گردد. پرورش بز از لحاظ تامین شیر، گوشت، کرک و پوست دارای اهمیت فراوانی است به طوری که حتی یک بز شیرده خوب چون بز سانن می تواند بیشتر از یک گاو شیری چون گاو هلشتاین شیر داشته باشد. به طور کلی بز سازگاری بیشتری با محیط دارد و می تواند در شرایط سخت پرورش داده شود. آشنایی با مشهورترین نژاد بزهای جهان و ایران و شناخت انواع بز شیرده می تواند شما را در پرورش آن راحت تر کند پس در این مقاله به آشنایی با نژاد بز باگوت می پردازیم.
بز نژاد باگوت یک بز شیرده با جثه ای کوچک است که دارای درصد دوقلوزایی بالایی است و حتی سه قلوزایی در بز باگوت مشاهده شده است. پس پرورش این بز می تواند منفعت زیادی داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید معرفی مشهورترین نژاد بزهای جهان را مطالعه نمایید.
⬅️معرفی مشهورترین نژاد بزهای جهان
همانند گوسفندان بزها نژادهای مختلفی دارند و از لحاظ تولید گوشت، شیر با هم فرق دارند به طور کلی مشهور ترین نژادهای بز جهان شامل موارد زیر است.
- بز سانن
- بز آلپاین
- بز نژاد توگنبرگ
- بز نژاد آنقولونوبیان (Anglo-Nubian)
- نژاد بز آنقورا (Angora)
- بز نژاد باربارى (The Barbari)
- بز نژاد بیتال (The Beetal)این بز برای چند صد سال در نیمه وحشی انگلستان زندگی می کرد که بعدا با اهلی شدن آن از گوشت، شیر و پوست و کرک آن استفاده شده است. به طور کلی این بز همچون بز نژاد بوئر برای تولید گوشت مناسب نیست بلکه بعنوان یکی از کوتاه قدترین بزهای شیری جهان شناخته می شود.
- بز نژاد بوئر (The Boer)
- بز نژاد گلدن گرنزى (Golden Guernesy)
- بز نژاد باگوت (Bagot)
- بز نژاد کشمیرى (Cashmere Goat)
بز شیری باگوت
این بز برای چند صد سال در نیمه وحشی انگلستان زندگی می کرد که بعدا با اهلی شدن آن از گوشت، شیر و پوست و کرک آن استفاده شده است. به طور کلی این بز همچون بز نژاد بوئر برای تولید گوشت مناسب نیست بلکه بعنوان یکی از کوتاه قدترین بزهای شیری جهان شناخته می شود.
خصوصیات ظاهر بز باگوت
- قد و جثه ای کوتاه
- دارای سر و گردن سیاه
- یک سفیدی روی پیشانی
- بز نر این نژاد دارای شاخ های پیچیده حتی با طول یک متر است.